Det viktigste du har er barna dine. Det tar vi på alvor. Det er en stor tillitserklæring når foreldre lar oss «låne» ungdommene sine et helt folkehøgskoleår i en fase av livet hvor de er i ferd med å stake ut sin egen livskurs.

 
 
Frokost på senga

Frokost på senga

Vi vet at det koster, både økonomisk og emosjonelt, og vi lover å gjøre alt som står i vår makt for at både dere og ungdommene skal synes det er verdt det. Et år på Helgeland Folkehøyskole skal være et positivt minne for livet. Et år med opplevelser, vennskap, utvikling og dannelse.

Vi strekker oss etter å se hver enkelt elev på en slik måte at de merker vår omsorg. Derfor lærer alle vi i staben oss raskt navnet på alle elevene, og vi feirer hver bursdag med kake og stor ståhei. Det er sånn vi vil ha det. Vi vil at skolen skal være som hjemme, bare borte. Vi i personalet bor og jobber på skolen, og passer på at ditt barn har det trygt både dag og natt. De vet at de kan kontakte oss når de har behov for det, selv om det er midt på natten.


Rollermodeller er avgjørende for hvem vi blir, og gode rollemodeller er det noe av viktigste vi kan gi våre elever. Vårt personale modellerer en tydelig kristen tro og formidler gode verdier. For oss er det like selvfølgelig som faglig kompetanse. 

Vi legger vekt på å være nær elevene. I praksis betyr det at vi ofte spiser flere av dagens måltider sammen med elevene, inviterer de hjem til bibelgruppe, tacokveld eller bare for å henge. Vi oppholder oss også mye i miljøet på kveldstid, og fyller gjerne bilen med elever når vi drar på gudstjeneste på søndager.

Vi strekker oss etter å bli alt det som visjonen for Helgeland Folkehøyskole sier at vi skal være:

  • Et senter til frelse, gjenopprettelse, utrustning og fostring.

  • Et skolested med allsidige tilbud der ungdom kan utvikles i møte med seg selv, hverandre og med Gud.

  • En ressurs for menigheter, evangelisering og misjon.

  • Et sted for rekreasjon.

Bibelgruppe hjemme hos stab

Bibelgruppe hjemme hos stab


Chill.jpg

Vi vet at i denne perioden hvor ungdommene tar viktige valg som kan få betydning for resten av livet er dere som foreldre viktige. Dersom du har spørsmål til oss når du skal veilede ditt barn så ta kontakt. Du når studierektor Kristina Skagen Hess på e-post eller telefon: 951 35 720‬. Rektor Redvald Hjulstad når du på e-post eller telefon 416 26 926. Velkommen til en hyggelig prat, og vi håper at vi ser deg og din ungdom på åpningsfesten lørdag 17. august 2019.