Rommene

På Helgeland Folkehøyskole bor du på dobbeltrom med felles dusj og toalett på gangen. Hvert rom er utstyrt med senger, pult, klesskap og vask.

I tilknytning til internatene finner du også stue med TV og tekjøkken. Alle rom har trådløst internet.

 

Storstua og café ally

Skolens egen kafé ligger i hovedbygget og er et populært samlingssted. 

I tilknytning til kafeen ligger "storstua" med flere sosiale soner for både TV-spill, biljard, bøker, brettspill og en scene for huskonserter og andre mindre arrangementer.

 

Gymsal med scene

Gymsalen er flittig i bruk både i skoletiden og på fritiden. Her finner du også en liten men effektiv klatrevegg.

Våren 2016 sto vår nye scene klar, fullt utstyrt med lyd og lysanlegg for de større anledningene. Scenen er også et godt øvingsrom for bandøvelser og lignende.

I 2017 ble det kjøpt inn en del nytt utstyr som benyttes av de ulike linjene, men også i forbindelse med KRIK.

 
Grillhytta.jpg

Grillhytte

I grillhytta er det plass til ca. 50 personer. Den ligger idyllisk plassert ved dammen på tunet på Sandvik. 

Utenfor er det bygget terrasse hvor vi har plassert to jacuzzier. 

 
PT.jpg

Treningsrom

Skolens treningsrom er populært blandt elevene og blir kontinuerlig oppgradert.

Her finner du både kondisjonsapparater og manuelle vekter, og høsten 2017 ble treningsrommet pusset opp, utvidet og utstyrt med nye apparater. Sommeren 2018 ble det kjøpt inn nye tredemøller.

 
IMG_4761.JPG

Turområde utenfor din egen stuedør

I umiddelbar nærhet til skolen har du tilgang til turstier for både korte og lengre turer. Skolen har flere kanoer og kajakker liggende ved Mjåvatn, 5 minutters gange fra skolen. 

Her er det også mulig å få rimelig fiskekort, og etter at vannet har vært stengt for fiske noen år er det nå fullt av bitevillig fisk. Det er også mulig å jakte hare og rype på skolens eiendom, høste bær og sopp og spenne på seg skiene utenfor stuedøra for en topptur i gnistrende vintervær.

 
audi.jpg

Auditorium

Skolens nye auditorium har 56 sitteplasser i gode kinostoler og moderne lyd- og bildeutstyr. Dette rommet brukes til morgensamlingen, undervisning, møter, filmkvelder og fotballkamper. Glory, glory.

 
painball.jpg

Paintballbane

Skolen har komplett utstyr og bane for paintball for inntil 12 personer. Utstyret benyttes også innendørs til reball i gymsalen.

 
Frisbeegolf.jpg

Frisbeegolf

Høsten 2018 har vi fått opp kurver og kjøpt inn disker så du kan spille frisbeegolf på skolens området. Banen har 6 kurver med totalt 9 hull.