8 uker på reise

5 uker sammen med hele skolen og minimum 3 uker sammen med din linje.

_40A6250.jpg

FELLESTUR:

Uganda og Kenya

Opplev alt Afrika har å by på. Med utgangspunkt i Kampala, hovedstaden i Uganda, bruker vi to uker i landet som kalles “Afrikas perle.” Her får du oppleve eksotiske dyr på safari, nyte livet på Lodge eller ta del i actionfylte aktiviteter (dekkes ikke av skolen) som Quad Bike, rafting på Nilen eller strikkhopp. Vi kombinerer dette med sterke opplevelser som vil prege deg og gi deg nye perspektiver for resten av livet. Vi engasjerer oss i bistandsarbeid gjennom Watoto. Du får møte barn som er berget fra krig og fattigdom, besøke barnelandsbyer og babyhjem og hjelper til med praktisk arbeid. Søndag besøker vi Watoto Church - en søsterkirke til Hillsong.

Den siste uken i Afrika nyter vi livet på fantastiske Mombasa Beach i Kenya. Med kritthvite strender omkranset av kokospalmer og turkisfarget vann kan du se fram til en drømmeferie med 30 varmegrader midt på vinteren.n Gilberg

 
 
kenya.jpg

FELLESTUR OG LINJETURER:

Helgeland

Vårt eldorado og ditt klasserom

Helgeland Folkehøyskole ligger sentralt plassert midt på Helgeland. Fra skolen når du evig snø på Okstinbreen eller Svartisen, porten til arktis på Saltfjellet, storhavet og verdens vakreste kyst eller verdensarvområdet Vega med bil eller båt.

Årets første fellestur er øyhopping på verdens vakreste kyst, Helgelandskysten. I løpet av en uke besøker du flere øyer, får oppleve storslått natur, kystkultur og spektakulær utsikt. På øya Sanna med bare to fastboende bestiger du Trænstaven sammen med resten av skolen, og når du speider utover ser du bare hav så langt øyet kan rekke hele veien til Island.

Helgelandskysten brukes også til valgfag, linjeturer og Amazing Race. Enkelt sagt får du bruke masse tid langs verdens vakreste kyst som er en av Norges mest populære turistdestinasjoner.

FELLESTUR:

Lofoten
vill og vakker

Lofoten er et eventyr i seg selv. Fjell som stuper rett ned havet, fantastiske strender med ideelle forhold for surfing og vakre fiskevær som Henningsvær. I Lofoten får alle elevene delta på surfekurs med Unstad Arctic Surf, vi tar for oss av naturen, nyter tradisjonene og det urbane og besøker lokale menigheter.

Gjengen.jpg

Fellestur:

Vintersport i Sverige

Hvert år drar alle elevene sammen til Hemavan og SMU sin fjellgård. Her har vi umiddelbar tilgang til løypenettet i et av Sveriges beste alpinanlegg, det er bare å spenne på seg skiene rett utenfor stuedøra.

sverige.jpg

Linjetur, Fitness & Helse og X-Sport & Friluftsliv:

Club La Santa

 
 

Fitness & Helse og X-Sport & Friluft drar sammen på en ukes treningstur til et av verdens beste treningsanlegg på Lanzarote. Vi bor og spiser godt og kan boltre oss i mer enn 40 ulike gruppe- og individuelle aktiviteter.

 
 

Linjetur, disippelliv:

Israel 

En uke i Jesu fotspor i Israel hvor du får en kombinasjon av bibelundervisning i autentiske omgivelser og ferie med mulighet for det obligatoriske “sitter i dødehavet og leser avisen” bildet.

På denne turen møter vi også elevene ved linjen Global Misjon som allerede er i Israel og har et to måneders studieopphold her.

shutterstock_1034498911.jpg

Linjetur, Multisport & Fotball:

England

Vi reiser til landet med verdens beste stemning på matchday. I tillegg til Premier League kamp blir det også tid til å se fotball i lavere divisjoner, stadionbesøk og muligheter for både shopping og kultur. Gled deg til en uke med likesinnede i verdens fotballmetropol.

shutterstock_328017638.jpg