Sammenristningstur på Helgelandskysten

Tradisjonen tro starter vi skoleåret med felles tur for alle elever til Helgelandskysten.

Fra skolen gikk turen til Herøy og Dønna hvor det ble tid til rekefest, topptur og en sightseeing rundt i dette fantastiske område. Derfra ble alle elever fraktet videre i Rib til Lovund, øya som blant annet huser lakseeventyret Nova Sea og det kjente Lundefuglfjellet.

Også i år endte vi til slutt opp på øya Sanna i Træna kommune. Her ligger vi midt på polarsirkelen så langt ut i havet som det er mulig å komme - neste stopp er Jan Mayen. På Sanna, en liten øy med 2 faste innbyggere, inviterer vi til gudstjeneste i naturens katedral, Kirkhelleren. Vaffelfest på grendahuset, fiske og selvfølgelig klatring på selveste Trænstaven står også på programmet.

Slitne, bedre kjent og mettet med inntrykk tok vi turen i chartret båt tilbake til Sandnessjøen og derfra til skolen.

Redvald Hjulstad